Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaş peyniri yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Sütün kaynatılması: Sütü kaynatırken sürekli karıştırmak gerekir, aksi takdirde altı tutabilir veya topaklanabilir 1.
- Yoğurdun kullanımı: Yoğurt ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır 1.
- Süzme işlemi: Süzme işleminden sonra peynir iyice karıştırılmalıdır, böylece homojen bir yapı elde edilir 1.
- Tuz oranı: Tuz oranı isteğe bağlı olarak artırılabilir veya azaltılabilir 3.
- Kurutma süresi: Kurutma süresi, ortamın nemine ve sıcaklığına göre değişebilir 3.
- Saklama koşulları: Lavaş peyniri, buzdolabında kısa süreliğine saklanabilir, ancak katkı maddesi içermediği için paketi açıldıktan sonra hızla tüketilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: