Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahanayı en güzel haşlamak için şu adımlar izlenebilir:
- Lahanayı hazırlama: Dış kirli kabukları soyun ve lahananın tam ortasından sap kısmını bıçakla çıkarın 2.
- Tencereyi hazırlama: Orta-yüksek ateşte suyu hafifçe kaynatın 3.
- Lahanayı haşlama: Lahanayı kaynar suya ekleyin ve kapağı açık olarak ağır ateşte, az kabarcıklı veya hafif kaynar suda pişirin 3. Kıyılmış lahana yaklaşık 5 dakika, elma dilim hâlinde olanlar ise 10-15 dakika pişer 3.
- Pişirme kontrolü: Lahananın pişip pişmediğini kontrol edin; pişmiş lahana yumuşak hâle gelir 3.
- Servis: Delikli bir kaşıkla lahanayı tencereden çıkarın veya fazla sudan kurtulmak için bir kevgirin içine dökün 3.
Tuz miktarı, tencerenin içine konulan su miktarına göre belirlenmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: