Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana haşlarken içine konabilecek bazı malzemeler şunlardır:
- Elma kabukları: Lahana suyuna elma kabukları eklemek, kokunun gitmesini sağlar ve lahananın daha kolay hazmedilmesine yardımcı olur 13.
- Süt: Haşlama suyuna bir miktar süt eklemek, lahanaların daha beyaz olmasını sağlar ve kokuyu azaltır 1.
- Defne yaprakları: Tencereye birkaç defne yaprağı atmak, lahananın lezzetini artırır 1.
- Bayat ekmek parçaları: Tencerenin dibine bayat ekmek parçaları koymak, lahananın kötü koku yaymasını engeller 1.
Ayrıca, lahananın sert birleşme noktasını çıkarmak ve yaprakları dikkatlice ayırmak da haşlama sürecini kolaylaştırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: