Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz lahanayı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Lahana Yemeği: Beyaz lahanayı ince ince doğrayıp, geniş bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ısıtın 1. Üzerine 1 adet ince doğranmış soğan ve 2 adet sivri biber ekleyip kavurun 1. Ardından 1 adet orta boy doğranmış domates, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 diş sarımsak ekleyerek birkaç dakika daha kavurun 1. Daha sonra tencereye doğranmış lahanayı, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın 1. 2-3 su bardağı sıcak su döküp, yemeği kaynamaya bırakın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
- Beyaz Lahana Sarması: Lahanayı derin bir tencereye koyup üzerine kaynar su dökün ve ocağın altını açın 2. Yaprakları tek tek dikkatlice alarak haşlama işlemini tamamlayın 2. İç harç için soğanı ince ince doğrayın, tencereye biraz yağ ekleyin ve soğanları kavurun 2. Ardından ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin 2. Salçayı ilave edin ve yıkanmış pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın 2. Yaprakları uygun büyüklükte parçalara bölüp, harcı içlerine koyarak sarmaları hazırlayın 2. Tencerenin dibine kesilen lahanalardan bir miktar yerleştirip, sarmaları tencereye dikkatlice dizin 2. Son olarak, salçalı su için salça, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin 2.
- Beyaz Lahana Çorbası: 500 gram beyaz lahanayı ince ince doğrayın 3. Geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, ardından piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin 3. Soğanlar yumuşadıktan sonra havuç, sarımsak, esmer şeker ve kekik ekleyip karıştırın 3. Doğranmış lahanayı ekleyin ve 5 dakika kadar sotelemeye devam edin 3. Unu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin 3. Ardından sirkeyi ilave edin 3. Tavuk suyu ve içme suyunu ekleyip, karışımı kaynamaya bırakın 3. Su kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp 30 dakika kadar pişirin 3. Çorbayı kızartılmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: