Yoğurtlu nane mezesi yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1-2 tutam tuz; 1 tutam karabiber; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 5-6 dal nane yaprağı; yarım yeşil elma (ince ince dilimlenmiş); 1 yemek kaşığı limon suyu; 1 adet ayıklanmış nar taneleri. Yapılışı: 1. Süzme yoğurdu tabağa alın, tuz ve biber ekleyip harmanlayın ve tabağa yayın. 2. Yoğurdun üstüne biraz zeytinyağı gezdirin. 3. Yağın üstüne, yıkanıp kurulanmış nane yapraklarını serpiştirin. 4. Elmaları ince ince doğrayın, sıkılmış limon suyuna daldırıp çıkarın ve onları da yoğurdun üstüne ekleyin. 5. En son olarak, ayıklanmış nar tanelerini gelişi güzel serpiştirin. Nane ile yoğurtlu meze, genellikle soğuk olarak servis edilir.