• Buradasın

    Kuru naneli cacık içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen table displays a bowl of creamy white yogurt mixed with grated cucumber, topped with fresh mint leaves, crushed garlic, and a drizzle of olive oil, surrounded by scattered ingredients like whole cucumbers, mint sprigs, and garlic cloves.
    Kuru naneli cacık içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Yoğurt: 2 su bardağı süzme yoğurt ve yarım su bardağı yoğurt 24.
    • Salatalık: 2 adet salatalık 24.
    • Nane: 4-5 dal taze nane 24.
    • Sarımsak: 4 diş dövülmüş sarımsak 5.
    • Zeytinyağı: Üzeri için 24.
    • Tuz ve karabiber: Arzuya göre eklenir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Cacık için hangi yoğurt kullanılır?

    Cacık yapımında süzme yoğurt veya yoğun ev yoğurdu kullanılması önerilir.

    Cacıkta salatalık yerine ne kullanılır?

    Cacıkta salatalık yerine dereotu, semizotu, ıspanak, marul, kabak, haşlanmış patates, domates veya havuç kullanılabilir. Dereotu: Salatalık yerine dereotu kullanılarak yapılan cacık, "dere otu cacığı" olarak adlandırılır. Semizotu: Semizotu kullanılarak yapılan cacık, "semizotlu cacık" olarak bilinir. Ispanak: Ispanaklar küçük küçük doğranarak "ıspanaklı cacık" elde edilir. Marul: Doğranmış marullar ilavesiyle "marullu cacık" yapılır. Kabak: Soyulup rendelenmiş kabak ile "kabaklı cacık" yapılır. Haşlanmış patates: Haşlanmış patatesler küp küp doğranarak ilavesiyle "patatesli cacık" yapılır. Domates: Minik küpler halinde doğranmış domatesle "domatesli cacık" yapılır. Havuç: Soyulup rendelenmiş veya rendelenip az sıvı yağda yumuşayana kadar kavrulmuş havuçların soğuduktan sonra kullanılmasıyla "havuçlu cacık" yapılır.

    En güzel cacık nasıl yapılır?

    En güzel cacık yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4 adet büyükçe salatalık; 2 su bardağı yoğurt; 2 diş sarımsak; 1 su bardağı soğuk su; Bir tutam dereotu (isteğe bağlı); 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kuru nane; Üzeri için; zeytinyağı ve dereotu. Yapılışı: 1. Salatalıkların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafı ile bir kap içine rendelenir. 2. Geniş bir kasede yoğurt, soğuk su ve rendelenmiş sarımsak bir tel karıştırıcı ile çırpılır. 3. Üzerine salatalıklar ve ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır. 4. İsteğe bağlı olarak dereotu eklenmeyebilir. 5. Üzerine tuz ve nane ilave edilerek tekrar karıştırılır. 6. Hazırlanan cacık servis kaselerine alınır. 7. Üzerine zeytinyağı gezdirilip dereotu ile süslenir. Cacık, su eklenmeden hazırlanır ve hafif yoğun bir kıvama sahiptir.

    Yoğurtlu nane mezesi nasıl yapılır?

    Yoğurtlu nane mezesi yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1-2 tutam tuz; 1 tutam karabiber; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 5-6 dal nane yaprağı; yarım yeşil elma (ince ince dilimlenmiş); 1 yemek kaşığı limon suyu; 1 adet ayıklanmış nar taneleri. Yapılışı: 1. Süzme yoğurdu tabağa alın, tuz ve biber ekleyip harmanlayın ve tabağa yayın. 2. Yoğurdun üstüne biraz zeytinyağı gezdirin. 3. Yağın üstüne, yıkanıp kurulanmış nane yapraklarını serpiştirin. 4. Elmaları ince ince doğrayın, sıkılmış limon suyuna daldırıp çıkarın ve onları da yoğurdun üstüne ekleyin. 5. En son olarak, ayıklanmış nar tanelerini gelişi güzel serpiştirin. Nane ile yoğurtlu meze, genellikle soğuk olarak servis edilir.

    Cacık ne anlama gelir?

    Cacık, yoğurt, su, salatalık ve sarımsak ile yapılan soğuk bir Türk mezesidir. Cacık kelimesinin diğer anlamları: Çeşitli yemeklik yabani otlara verilen ad; Kendinden yetişen her tür nebat; Yemeğe katılan bir ot. Ayrıca, "cacık" kelimesi argo olarak "bir cacık olmaz" veya "cacık yapmak" gibi ifadelerde de kullanılır.