Soğan dolması yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 8-10 adet büyük boy kuru soğan, 200 gram kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 adet rendelenmiş domates, 1 adet rendelenmiş soğan, 2-3 diş sarımsak, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz, yarım limon suyu. 2. Soğanların hazırlanması: Kuru soğanların kabuklarını soyun ve alt uçlarını düz olacak şekilde kesin. Soğanları bütün halde tuzlu kaynar suda 5-7 dakika haşlayın, ardından soğuk suya alıp iç katmanlarını dikkatlice açarak yaprakları ayırın. 3. İç harcın hazırlanması: Bir kaba kıyma, yıkanmış pirinç, bulgur, rendelenmiş soğan, sarımsak, domates, zeytinyağı, salçalar, baharatlar ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. 4. Dolmaların sarılması: Hazırladığınız iç harcı, soğan yapraklarının içine yerleştirip sarın (sarma şekli küçük rulo gibi olabilir). 5. Pişirme: Tencereye sardığınız dolmaları sıkıca dizin. Bir kasede su ve salçayı karıştırarak dolmaların üzerine dökün, limon suyunu ekleyin ve dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Görsel anlatım için aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsiniz: Kültür Portalı: Soğan dolması yapımının adım adım anlatıldığı bir video. Ünal Et Lokantası: Antep usulü soğan dolması tarifinin resimli anlatımı.