Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru dolma, Türk mutfağının çeşitli yörelerine ait bir yemektir. Bazı örnekler:
- Diyarbakır Kuru Dolması: 20.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 13.
- Antep Usulü Kuru Dolma: Özellikle Gaziantep yöresine aittir 245.
- Hatay Kuru Dolması: Hatay sofrasının sevilen yemeklerinden biridir 1.
- Adıyaman Kuruluk Dolması: Kurutulmuş biber, patlıcan, kabak gibi malzemelerle yapılır 1.
- Adana Ekşili Kuru Dolması: Adana'ya özgü bir kuru dolma çeşididir 1.
- Konya Kuru Kabak Sarması: Konya'ya özgü bir kuru dolma çeşididir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: