Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru baklavanın daha iyi olmasının bazı nedenleri:
- İnce ve hafif yapısı 13. İnce hamur tabakaları, baklavaya her ısırıkta hafif bir çıtırtı sunan zarif bir tat verir 13.
- Bol fıstık içeriği 14. Kuru baklava, iç harcında bolca fıstık içerir ve bu da lezzetini artırır 14.
- Uzun süre saklanabilir olması 123. Şerbeti az olduğu için kuru baklava, uygun koşullarda bir ay kadar saklanabilir 23.
- Daha az şekerli olması 134. Şeker oranı dengeli olduğundan, kontrollü tüketildiğinde ani kan şekeri yükselmelerine sebep olmaz 13.
- Dayanıklı olması 13. Kuru baklava, dayanıklı yapısı sayesinde uzun süre saklanabilir ve hediye olarak da güvenle taşınabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: