Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi baklava için kullanılması önerilen unlar:
- Sert buğday unu 12. Elastik ve dayanıklı hamur oluşturur, yufkaların incecik açılmasını sağlar 12.
- Trakya tam buğday unu 2. Yüksek lif oranı ve güçlü gluten yapısıyla hem elastikiyet hem de tok bir hamur sağlar 2.
- Atalık kızıl buğday unu 2. Yüksek protein ve mineral içeriği ile dayanıklı hamur elde etmeye yardımcı olur 2.
- Beyaz sert buğday unu 2. Kaymaklı baklava için uygundur, güçlü protein ve gluten dokuları ideal görünüm sağlar 2.
- Eflani baklava unu 3. Yüksek protein (13%) ve ıslak gluten (30%) oranı ile hamura gereken gücü ve elastikiyeti kazandırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: