Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru baklanın en faydalı hali, genellikle zeytinyağlı salata, çorba, dolma veya fava gibi mezeler şeklinde tüketildiğinde elde edilir 125.
- Zeytinyağlı salata: Taze iç bakla, zeytinyağı ve limon suyu ile hazırlanarak hafif ve besleyici bir öğün sunar 3.
- Çorba: Soğan, havuç ve patates eklenerek yapılan bakla çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilir 3.
- Dolma: Taze bakla yaprakları içine pirinç ve baharatlarla hazırlanan iç harcı konularak yapılan dolma, limon veya portakal dilimleri ile servis edilebilir 3.
- Fava: Kuru bakla ezmesiyle yapılan fava, toprak veya seramik kaplarda sunulup soğuk olarak servis edilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: