Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru bakladan fava yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı kuru bakla 1;
- ¾ bardak zeytinyağı 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 2 adet havuç (büyükse 1 tane) 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 limon 1;
- yarım demet dere otu 1;
- 8-10 zeytin 1.
Yapılışı:
- Bakla ayıklanıp yıkanır 1.
- İri doğranmış soğan, havuç ve yıkanıp süzülmüş bakla, şeker, tuz tencereye alınır 1.
- 8 bardağı su eklenerek bakla yumuşayana kadar pişirilir 1.
- İyice yumuşamış olan baklalar blendırdan geçirilir, ıslatılmış bir borcama alınır ve servis saatine kadar buzdolabında dinlendirilir 1.
- Servis yapılacağı zaman fava dilimlenir ve servis tabağına alınır 1. Dereotu ve zeytin ile süslenir 1. Zeytinyağı ve limon gezdirilerek servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: