Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru bakladan fava yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
- 2 su bardağı kuru bakla 15;
- 4 su bardağı sıcak su 15;
- 1 adet büyük boy kuru soğan 15;
- yarım adet limon suyu 15;
- 1 çay kaşığı tuz 15;
- 1 küp kesme şeker 1.
Yapılışı:
- Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun 1.
- Yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın 1.
- Üstüne kesme şeker ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin 1.
- Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin 1. Arada baklaların su çekme durumuna göre kalan 1 su bardağı sıcak suyu da azar azar ekleyebilirsiniz 1.
- Baklalar tamamen yumuşadığında tüm suyu çekmiş olmasınlar, biraz su kalmış olmalı 1.
- Blenderdan geçirip, püre haline getirin ve ıslattığınız baton bir kek kalıbına favanızı dökün 1.
- Soğuduktan sonra favayı buzdolabında en az 2 saat bekletin ve ardından dolaptan alarak kalıptan çıkarın 1.
- Favayı dilimleyin, üstüne zeytinyağı gezdirin, dereotu ile süsleyip servis edin 1.
Fava tarifi için alternatif kaynaklara aşağıdaki internet sitelerinden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: