• Buradasın

    Köstebek pasta malzemeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Köstebek pasta malzemeleri şunlardır:
    Kek için:
    • 3 yumurta 13;
    • 1 su bardağı şeker 13;
    • 1 su bardağı süt 13;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 13;
    • 2 su bardağı un 13;
    • 2 yemek kaşığı kakao 13;
    • 1 kabartma tozu 13;
    • 1 vanilya 13.
    Krema için:
    • 1 poşet krem şanti 1;
    • 1 paket toz krema 1;
    • 2,5 su bardağı soğuk süt 1;
    • 1 çay bardağı damla çikolata 1.
    İç için:
    • 4 adet muz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köstebeğin içine ne kadar krema konur?

    Köstebek pastanın içine 2 yemek kaşığı krema konur.

    Köstembek pastanın kreması nasıl yapılır?

    Köstebek pastanın kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı süt - 1 su bardağı toz şeker - 1/2 su bardağı un - 1/2 su bardağı kakao - 1 paket vanilin - 1 paket kabartma tozu - 100 gram margarin veya tereyağı - 1 su bardağı krema (isteğe bağlı) Hazırlık: 1. Derin bir tencerede sütü ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. 2. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu karıştırarak sıvı karışımın içine ekleyin. 3. Karıştırarak pişirmeye devam edin ve krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. 4. Piştikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 5. Soğuduktan sonra margarini ekleyin ve mikserle çırpın. 6. İsteğe bağlı olarak, kremayı da ekleyerek daha hafif bir dokusu olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, krem şantili köstebek pasta kreması için şu tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 3 su bardağı süt - 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası - 2 tepeleme yemek kaşığı un - 1 su bardağı toz şeker - 1 paket toz krem şanti Hazırlık: 1. Süt, buğday nişastası, un, toz şeker ve toz krem şantiyi karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak 10-12 dakika koyulaşana kadar pişirin. 2. Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın. 3. Kekin kenar kısmından birkaç santimetre pay bırakarak orta kısmını, tabanına zarar vermeden bir kaşık yardımıyla çıkartın ve daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. 4. Muzları doğrayın ve içini oyduğunuz kekin orta kısmına yerleştirin. 5. Önceden hazırladığınız soğumuş krema ile pastanın üzerini tamamen kapatacak şekilde orta kısmından başlayarak sıvayın.

    Köstebek pastanın portakallı sosu nasıl yapılır?

    Portakallı soslu köstebek pasta yapımı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı portakal suyu; 2 yemek kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı nişasta. Hazırlanışı: 1. Tencereye portakal suyunu, nişastayı ve şekeri alın. 2. Ocağı açın ve karışımı kaynayana kadar çırpmaya devam edin. 3. Pişen sosu soğumaya bırakın. Bu sos, köstebek pastanın yapımında kullanılan kek katmanlarının arasına ve üzerine dökülecektir.

    Köstebek pasta porsiyonluk nasıl yapılır?

    Porsiyonluk köstebek pasta yapımı için gerekli malzemeler: Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı kakao, 2.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi. Krema için: 3 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 4 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1/2 çay bardağı hindistan cevizi. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri çırpın. 2. Süt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. 3. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. 4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün ve 150 derece fırında pişirin. 5. Krema için süt, şeker ve unu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin. 6. Ocaktan alınca vanilya ve hindistan cevizini ekleyip soğumaya bırakın. 7. Fırından çıkan keki soğutun. 8. Kek soğuyunca çay bardağı ile yuvarlak kesin. 9. Çay bardağı ile kestiğiniz keklerin üzerine kremayı koyun. 10. Kremanın üzerini rondodan çekilen kek kırıntıları ile kaplayın. 11. Pastayı kapalı bir kapta 1 gece buzdolabında bekletin.

    Köstebekli pastanın içine ne konur?

    Köstebekli pastanın içine krema ve muz konur. Hazırlanışı: 1. Kek tamamen soğuduktan sonra ortasında bir çukur açılır ve hazırlanan krema bu çukura doldurulur. 2. Kekin üstü, kakao serpilerek ya da çikolata rendesi ile süslenir.

    Porsiyonluk köstebek pastaya hangi krema konur?

    Porsiyonluk köstebek pastada krem şanti ve süt karışımı krema kullanılır. Malzemeler: - 2 poşet toz krem şanti; - 1 su bardağı soğuk süt; - 1 kahve fincanı damla çikolata. Krem şantiyi mikserle çırpıp, içine süt ve damla çikolatayı ekleyerek karıştırmanız gerekmektedir.

    Mini köstebek pasta kaç kişilik olur?

    Mini köstebek pasta, 6-8 kişilik olarak hazırlanabilir.