Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kömbe tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 1
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1,5 çay bardağı süt 1
- 1,5 su bardağı şeker 1
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı 1
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1
- 100 gram susam 1
Yapılışı:
- Tereyağı ve şekeri bir yoğurma kabına alıp mikser yardımıyla çırpın 1.
- Zeytinyağı ve sütü ekleyerek krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Un, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin 1.
- Elediğiniz unu karışıma azar azar ekleyerek yoğurun 1.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak kömbe kalıbınıza koyun ve kalıba hafifçe vurarak çıkarın 1.
- Kömbelerinizi susama bulayıp fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin 1.
Cevizli yapmak isterseniz, hamurunuzun son aşamasında 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: