Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kömbe tarifi için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harç için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Un ve tuzu karıştırın, üzerine suyu ekleyip 7-8 dakika yoğurun 1.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın 1.
- İlk yufkayı pişirme kabına serin, üzerine yağlanmış 2 kat daha yufka ekleyin 1.
- Ortasına kavrulmuş soğanı ekleyin ve aynı işlemi tekrarlayın 1.
- Bıçakla kesikler atın, yoğurt ve su karışımını fırça ile sürün 1.
- 190 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirin 1.
Antakya kömbesi tarifi için gerekli malzemeler:
- 150 gram eritilmiş tereyağı veya margarin 23;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 23;
- 1 çay bardağı süt 23;
- 1 su bardağı toz şeker 23;
- 1 paket kabartma tozu 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı 23;
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 23;
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 23;
- 3-4 su bardağı un 23;
- Susam 23.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: