Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep kömbesinin püf noktaları şunlardır:
- Un kalitesi: Elenmiş ve taze un kullanılmalıdır 1. Tam buğday unu veya klasik beyaz un tercih edilebilir 1.
- Baharat dengesi: Tarçın, mahlep, yeni bahar, karanfil ve zencefil gibi baharatlar kullanılarak özgün lezzet yakalanmalıdır 1.
- Hamur yoğurma: Hamur iyi yoğrulmalı ve en az 30 dakika dinlendirilmelidir 12. Bu, kömbenin daha gevrek ve kıyır kıyır olmasını sağlar 1.
- İç harç dengesi: Hurmalı, cevizli veya fıstıklı iç harçlar kullanılıyorsa malzemelerin oranları iyi ayarlanmalıdır 1.
- Fırın ısısı: Fırının önceden 180 dereceye ayarlanması, kömbenin eşit şekilde pişmesini sağlar 12.
- Pişirme süresi: Kömbeler 180-190 derece fırında 20-25 dakika kontrollü şekilde pişirilmelidir 1. Üstü kızardığında fırından alınmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: