Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolot ve kaşar peyniri aynı değildir, ancak bazı benzerlikleri vardır.
Üretim yöntemleri bakımından farklılık gösterirler:
- Kolot peyniri genellikle koyun veya keçi sütünden yapılırken, kaşar peyniri genellikle inek sütünden üretilir 13.
- Kolot peyniri üretiminde süt, ısıtıldıktan sonra peynir altı suyu eklenerek mayalanır ve tuzlanarak dinlendirilir 1. Kaşar peyniri ise lor peyniri elde edilip, bu lor peynirinin tekrar ısıtılarak yoğrulması ve şekillendirilmesiyle yapılır 1.
Tat ve aroma açısından da farklıdırlar:
- Kolot peyniri yoğun, tuzlu ve keskin bir tada sahiptir 13.
- Kaşar peyniri ise daha hafif bir tada sahip olup, olgunlaştıkça sertleşir ve daha karmaşık bir tat profili kazanır 1.
Kullanım alanları da farklılık gösterir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: