Buradasın
Beyaz ve kaşar peyniri arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz ve kaşar peyniri arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Üretim sıcaklığı: Beyaz peynir üretimi sırasında süt sıcaklığı 85-90 dereceye çıkarken, kaşar peynirinde bu sıcaklık 60-65 derece arasındadır 45.
- Besin değeri: Kaşar peyniri, serum proteinleri içerdiği için beyaz peynire göre besinsel açıdan daha üstündür 4.
- Kalsiyum oranı: Yüksek sıcaklık nedeniyle peynirin kalsiyum oranı ve besin değerleri beyaz peynirde daha düşüktür 4.
- Renk ve yapı: Beyaz peynirin rengi doğal ve hafif sarımsı, yapısı ise homojen ve yumuşaktır 3. Kaşar peyniri ise kesildiğinde düzgün yapısını korur 3.
- Aroma ve koku: Beyaz peynir hafif tuzlu ve süt tadını hissettirirken, kaşar peynirde hafif bir süt kokusu vardır 3.
Her iki peynir de damak zevkine göre tercih edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: