Buradasın
Kıymanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Ekmek içi veya galeta unu eklemek 12. Harcın iyi bir kıvamda olması için bu malzemeler kullanılabilir 1.
- Soğanı rendelemek 12. Doğramak yerine rendeleme, soğanın lezzetinin kıymaya daha iyi nüfuz etmesini sağlar 1.
- Yumurta eklemek 1. Köftelerin dağılmaması için yumurta kullanılabilir 1.
- Yoğurma işlemi 1. Kıyma, metal kaşık yerine elle yoğrulmalıdır 1.
- Dinlendirme 1. Yoğurma işleminden sonra kıymanın en az bir saat dinlendirilmesi önerilir 1.
Ayrıca, doğru et seçimi de önemlidir; orta yağlı taze etten çekilmiş kıyma, ev yapımı köfte için idealdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: