Buradasın
Kıymanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymanın yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Marine Etmek: Kıymayı asidik bir sıvı (limon suyu, sirke, yoğurt) ile marine etmek, etin yumuşamasına yardımcı olur 23. Bu işlem için kıymayı en az 2-3 saat bekletmek önerilir.
- Tuzlamak: Kıymayı pişirmeden önce tuzlayıp 1-2 saat dinlendirmek, yumuşamasını sağlayabilir 1. Pişirme aşamasına geçmeden önce fazla tuzu bir bez yardımıyla almak gerekir.
- Yağ Oranı: Kıymanın yağlı olması, yumuşaklık için önemlidir 2. Yağsız etler daha sert olabilir, bu yüzden az da olsa yağlı kıyma tercih edilmelidir.
- Doğru Pişirme: Kıymayı uzun süre kısık ateşte pişirmek, yumuşak bir kıvam almasını sağlar 1. Ayrıca tencerenin veya tavanın ağzını kapatmak da etin lokum kıvamını almasına yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: