Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma çözülürken sulanır çünkü dondurulmuş kıyma, çözülme sürecinde içindeki buz kristalleri erir ve bu kristaller su haline gelir 25.
Ayrıca, kıymanın sulanmasının bir diğer nedeni de dondurucudan çıkar çıkmaz oda sıcaklığında çözülmeye bırakılması olabilir 5. Kıymayı birden oda sıcaklığına çıkarmak, kıymanın sulanmasına sebep olur 5. Kıymanın sulanması, yağının ve lezzetinin bir kısmının da bu suyla birlikte kaybolmasına yol açar 5.
Kıymanın sulanmaması için, dondurucudan çıkardığınız kıymayı önce buzdolabında bir gün beklettikten sonra oda sıcaklığında çözmeye bırakmanız önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: