Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma kavurma tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (yağlı ve taze olmalı) 1
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 12
- 3 diş sarımsak (ince doğranmış) 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- Tuz ve karabiber (tercihe göre) 1
- Az miktarda su (gerekirse) 1
Yapılış aşamaları:
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın 1.
- Kıymayı ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Kıyma suyunu çektikten sonra, tereyağını ve ince doğranmış soğanı ilave edin 1.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin 1.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Eğer kıyma çok kuru görünüyorsa, biraz su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak pilav, bulgur pilavı veya taze ekmek eşliğinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: