Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma kavurma yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram orta yağlı kıyma 15;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
- 1 adet soğan 15;
- 3 diş sarımsak 15;
- 2 adet yeşil biber 15;
- 1 adet kapya biber 15;
- 1 çay kaşığı toz biber 5;
- 1 çay kaşığı pul biber 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- Yarım çay kaşığı kimyon 5;
- 1 adet büyük domates yoksa 2 adet orta boy domates 5.
Yapılışı:
- Biberleri, soğanı, domatesi ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın 5.
- Zeytinyağını ve tereyağını ocakta tamamen eriyene kadar bekleyin 5.
- Kızdırdığınız yağın içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın 5. Dilerseniz tahta kaşık yardımıyla ezerek pişirebilirsiniz 5.
- Kıymalar pişmeye başlayınca doğradığınız biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyin 5.
- Bir kapak yardımıyla üstünü kapatın 5.
- Soğan ve biber renkleri değişmeye başlayınca domatesi ilave edin ve tüm baharatları ekleyin 5.
- Altı kısık bir şekilde kapağını kapatarak suyunu salmasını bekleyin 5.
- Suyu salıp, kıyma piştikten sonra ocaktan alın 5.
- Tabağa alarak kıyma kavurmayı servis edin 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: