• Buradasın

    Kıymalı en kolay yemek hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of golden-brown minced meat pasta, garnished with fresh parsley, sits on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen, with a bowl of spices and a bottle of olive oil nearby.
    Kıymalı en kolay yemek olarak kıymalı makarna veya kıymalı patates oturtma önerilebilir 134.
    Kıymalı makarna için, kavrulmuş kıymalı sos ile makarna birleştirilebilir 3.
    Kıymalı patates oturtma için ise, patatesler halka şeklinde doğranıp kızartılır, ayrı bir tavada kıyma ve soğan kavrulup baharatlarla tatlandırılır, ardından patateslerin üzerine bu harç eklenir ve kaşar peyniri ile birlikte 200 derece fırında pişirilir 4.
    Ayrıca, kıymalı börek de pratik bir seçenek olarak değerlendirilebilir 4.
    Kıymalı yemek tarifleri için daha fazla seçenek şu sitelerde bulunabilir:
    • yemek.com 1;
    • lezzet.com 2;
    • nefisyemektarifleri.com 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish chef in a bustling kitchen grills skewers of spiced minced meat over glowing embers, surrounded by fresh herbs, onions, and a plate of warm flatbread.

    En güzel kıymalı kebap nasıl pişirilir?

    En güzel kıymalı kebap tariflerinden bazıları şunlardır: Kıymalı patlıcan kebap. Kıymalı çökertme kebabı. Kıymalı kibrit kebabı. Kıymalı kebap pişirmek için kullanılabilecek diğer tariflere yemek.com ve yemektekeyifvar.com sitelerinden ulaşılabilir. Kıymalı kebap pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Kıyma çok yağlı olmamalıdır, aksi halde dağılabilir. Kıymanın çatlamaması için iki kere makinadan geçirilmesi ve iyice yoğrulması önerilir. Yoğurt üzerine sıcak malzemeler eklenirse yoğurt çok sulanabilir, bu nedenle kızartma ve kıymalı harcın hafif ılınmasını beklemek gerekir.
    A warm, sunlit Turkish kitchen with a wooden table displaying vibrant green bell peppers stuffed with spiced minced meat and rice, topped with tomato slices, next to a bowl of creamy yogurt and fresh parsley.

    En güzel kıymalı dolma nasıl yapılır?

    En güzel kıymalı dolma için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 20 adet orta boy dolmalık biber; 2 adet orta boy kuru soğan; 150 gr kıyma; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 adet domates; 1,5 su bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı pul biber; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım demet maydanoz. Hazırlanışı: 1. Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır ve yıkanır. 2. Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur. 3. Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir. 4. Kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesler eklenir ve 3-4 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavrulur. 5. Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır. 6. Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. 7. Hazır olan iç harcı ile biberlerin içleri bir kaşık yardımı ile doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir. 8. Sos için salça sıcak su ile çözdürülür ve dolmaların üzerlerinden gezdirilerek tencereye dökülür. 9. Dolmaların yarısını geçecek kadar tekrar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır. 10. Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Püf noktaları: İç harcı pişirerek yapılabileceği gibi çiğ olarak da hazırlanabilir. Pirinçlerin şişmesi için biberlerin içini fazla sıkı doldurmamak gerekir. Dolma suyu kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirilmelidir.

    Kıyma ile hangi sebzeler iyi gider?

    Kıyma ile iyi giden sebzeler arasında şunlar bulunmaktadır: Soğan. Domates. Biber. Patates. Kabak. Havuç. Bezelye. Mantar. Ayrıca, kıyma ile birlikte sebze garnitürü olarak buharda pişirilmiş sebzeler veya zeytinyağlı sebze yemekleri de sunulabilir.
    A steaming pot of minced meat and vegetable stew with diced carrots, potatoes, and zucchini, simmering on a stovetop in a Turkish kitchen, surrounded by fresh ingredients like onions, garlic, and tomato paste.

    Kıymalı sebzeli sulu yemek nasıl yapılır?

    Kıymalı sebzeli sulu yemek yapmak için gerekli malzemeler: 2 orta boy soğan; 4 adet patates; 2 adet patlıcan; 4 adet sivri biber; 1 adet kapya biber; 2 büyük boy domates; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; Tuz, karabiber, kimyon; 300 gram kıyma; 5 yemek kaşığı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Soğanları, patatesleri, patlıcanları, biberleri ve kapya biberi küçük küçük küp şeklinde doğrayın. 2. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 3. Domatesleri rendeleyin. 4. Tencereye sıvı yağ alıp üzerine küp küp doğranan soğanları ekleyin. 5. Ardından sarımsakları ekleyin ve iyice yumuşayana kadar kavurun. 6. Kıymayı ekleyip suyunu bırakana kadar kavurun. 7. Salçayı koyup bir süre çevirin. 8. Biberleri ekleyin ve kavurun. 9. Patatesleri ve patlıcanları ekleyerek kavurmaya devam edin. 10. İyice yumuşadıklarını gördükten sonra domates rendesini koyup biraz daha kısık ateşte kavurun. 11. 3-4 bardak ılık su, tuz ve baharatları ekleyip yarım saat kaynatın. Afiyet olsun.

    Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?

    Kıymalı karnabahar yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 1 adet kuru soğan; 1-2 diş sarımsak; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 100 g dana kıyma; 1 yemek kaşığı salça; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 adet kesme şeker; Yarım limon suyu (yemeğin içine); 3-4 yemek kaşığı sirke (suda bekletirken). Yapılışı: 1. Karnabaharın üst yapraklarını atıp ortasını oyarak kök kısmını çıkarın ve tek tek keserek karnabaharları ayıklayın. 2. Karnabaharları suyun altında yıkayın. 3. Derin bir tencereye su koyun ve içine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyin. 4. Kaynayan suya yarım limon sıkın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. 5. Haşlanan karnabaharları süzgece alın. 6. Tencerede soğan, yağ ve kıymayı biraz kavurun, salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. 7. 1 su bardağı su ekleyin ve karıştırın. 8. Haşlanmış karnabaharları ekleyin. 9. Tuz, karabiber, pul biber, şeker ve yarım limonunu ekleyin. 10. Karnabaharlar ile su aynı hizada olacak şekilde kaynamış su ekleyin. 11. Yemeği kontrol ederek pişirin. Alternatif tarif: Karnabaharları haşlamadan da pişirebilirsiniz. İçine havuç da ekleyebilirsiniz. Pul biber eklemeden de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kıymalı yemeklere hangi baharatlar konur?

    Kıymalı yemeklere genellikle şu baharatlar konur: Tuz; Karabiber; Kekik; Kimyon; Biberiye; Fesleğen. Ayrıca, yemeğin türüne göre pul biber, yeni bahar, soğan tozu gibi baharatlar da kullanılabilir. Baharat kullanımı, kişisel damak tadına göre değişiklik gösterebilir.