Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı karnabahar yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 12;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 1-2 diş sarımsak 1;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 100 g dana kıyma 12;
- 1 yemek kaşığı salça 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 adet kesme şeker 1;
- Yarım limon suyu (yemeğin içine) 1;
- 3-4 yemek kaşığı sirke (suda bekletirken) 1.
Yapılışı:
- Karnabaharın üst yapraklarını atıp ortasını oyarak kök kısmını çıkarın ve tek tek keserek karnabaharları ayıklayın 1.
- Karnabaharları suyun altında yıkayın 1.
- Derin bir tencereye su koyun ve içine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyin 1. Karnabaharları bu suda 10 dakika bekletin 1.
- Kaynayan suya yarım limon sıkın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin 1. Bekleyen karnabaharları bu suya alıp biraz yumuşayana kadar haşlayın 1.
- Haşlanan karnabaharları süzgece alın 1.
- Tencerede soğan, yağ ve kıymayı biraz kavurun, salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun 1.
- 1 su bardağı su ekleyin ve karıştırın 1.
- Haşlanmış karnabaharları ekleyin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber, şeker ve yarım limonunu ekleyin 1.
- Karnabaharlar ile su aynı hizada olacak şekilde kaynamış su ekleyin 1.
- Yemeği kontrol ederek pişirin 1.
Alternatif tarif:
- Karnabaharları haşlamadan da pişirebilirsiniz 1.
- İçine havuç da ekleyebilirsiniz 12.
- Pul biber eklemeden de yapabilirsiniz 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: