Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışlık kabak hazırlamak için iki farklı yöntem:
- Doğrayıp pişirme yöntemi:
- Kabaklar yıkanır, soyma aparatı veya çatal ile üzerine çizikler atılır ve ortaları temizlenir 1.
- Kabaklar küp küp doğranır ve bir kaba alınır 1.
- Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler de aynı kaba eklenir 1.
- Tencerede, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir 1.
- Ardından kabaklar ilave edilir ve rengi hafif dönene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir 1.
- Tamamen soğuyan kabaklar buzdolabı poşetlerine konur, havası alındıktan sonra poşetin ağzı kapatılır 1.
- Şoklama yöntemi:
- Kabaklar yıkanır ve yemeklere uygun şekilde doğranır 2.
- Bir tencerede su kaynatılır ve yanına buzlu su dolu bir kap konur 2.
- Dilimlenen kabaklar kaynar suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir 2.
- Kevgirle kabaklar kaynar sudan çıkarılır ve buzlu suya bırakılır 2.
- Yaklaşık 3-4 dakika buzlu suda bekletildikten sonra çıkarılır 2.
- Kabaklar, temiz ve kuru bir bezin üzerine serilerek tamamen kuruması beklenir 2.
- Kuruyan kabak dilimleri, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır 2.
Poşetlerin üzerine, paketlenip buzluğa atıldığı günün tarihi yazılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: