Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kısır tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 400 ml sıcak su 1
- 300 g köftelik bulgur 1
- 1 demet maydanoz 12
- 4 dal taze soğan 1
- 2 adet salatalık veya salatalık turşusu 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 adet limon suyu 1
- 20 g nar ekşisi 1
- 120 ml zeytinyağı 1
- 5 g kuru nane 1
- 5 g kimyon 1
- 10 g kırmızı toz biber 1
- 10 g domates salçası 1
- 10 g biber salçası 1
- Yeterince tuz 1
Yapılışı:
- Bulguru Islatma: 400 ml sıcak su ile köftelik bulguru derin bir kap içerisinde ıslatıp, ağzı streç ile kapatılarak bekletilir 1.
- Yeşillikleri Doğrama: Yeşillikler ve salatalık iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır 1.
- Karıştırma: Bir kap içerisinde limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırılır 1. Kuru soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır 1.
- Yoğurma: Islatılmış köftelik bulgurun üstüne, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak ile beraber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, salçalar ve tuz eklenir 1. Ara ara el ılık suyla ıslatılıp yoğurulur 1.
- Servis: Yoğurma işlemi bitince diğer malzemeler ile birleştirilip, güzelce karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır 1.
Kısır, ayran, turşu ve tere ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: