Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 dakikada kısır yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 13;
- 1,5 su bardağı kaynar su 1;
- 1 adet büyük boy kuru soğan (ince kıyılmış) 1;
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1;
- 7-8 yaprak marul (ince kıyılmış) 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 adet limon suyu 1.
Hazırlanışı:
- İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte hafifçe kavurun 1.
- Ardından, domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun 1.
- Kaynar suyu bulgura ekleyin ve üzerini kapatarak 10 dakika kadar şişmesi için bekletin 1.
- Bu süre zarfında, maydanoz ve marulu ince ince doğrayın 1.
- Bulgur şiştikten sonra, içine doğranmış maydanoz, marul, tuz, kimyon, karabiber ve kuru nane ekleyin 1.
- Limon suyunu da ilave edip iyice karıştırın 1.
- Son olarak, kavurduğunuz soğanlı salçayı da ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Servis etmeden önce, kısırı en az 15 dakika buzdolabında dinlendirmenizi öneririz 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: