Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bol salçalı kısır yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 14;
- 1 su bardağı sıcak su 14;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 limonun suyu 1;
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 10 yaprak taze nane (ince doğranmış) 1;
- 1 bağ maydanoz (ince doğranmış) 1;
- 10 dal taze soğan (ince doğranmış) 1;
- 2 adet domates (çekirdekleri çıkartılmış, küçük küp doğranmış) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı sumak 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına 1 su bardağı sıcak suyu ve salçaları ekleyip karıştırın 1.
- İnce bulguru salçalı sıcak su ile ıslatın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 1. Üzerini kapatarak demlenmeye bırakın 1.
- Demlenen bulgura zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve sumağı ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Ezilmiş sarımsağı ekleyip tekrar karıştırın 1.
- İnce kıyılmış yeşillikleri ve doğranmış domatesleri ilave ederek tüm malzemeleri tahta kaşıkla iyice harmanlayın 1.
- Kısırınız servise hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: