Buradasın
Kış mevsiminde ıspanak neden daha lezzetli olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kış mevsiminde ıspanağın daha lezzetli olmasının birkaç nedeni vardır:
- Hava sıcaklığı: Kış aylarında hava sıcaklıklarının düşük olması, ıspanağın daha lezzetli yetişmesini sağlar 5.
- Besin değeri: Kışın toplanan ıspanakla yazın toplanan ıspanak arasında C vitamini içeriği açısından üç kat fark saptanmıştır 1. Ayrıca, sonbahar ve kış döneminde yetiştirilen ıspanakların besin değerleri daha yüksek olabilir 5.
- Toprak koşulları: İlkbaharda toprak daha zengin olduğu için ıspanak daha besleyici olabilir 3.
Günümüzde seracılık sayesinde ıspanak yıl boyunca bulunabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: