Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışın daha lezzetli olan sebzeler şunlardır:
- Karnabahar: A, B1, B2, C ve E vitaminleri ile magnezyum, potasyum, kalsiyum içerir 12.
- Brokoli: A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir, sindirim sistemine fayda sağlar 13.
- Kereviz: Yüksek oranda A, B, C ve K vitaminleri içerir, düşük kalorili ve iştah açıcıdır 13.
- Ispanak: Demir, C vitamini, beta-karoten ve antioksidanlar açısından zengindir 34.
- Pırasa: Kalsiyum, demir, potasyum gibi mineraller ve A, B6, C vitaminleri içerir 14.
Bu sebzeleri taze olarak tüketebileceğiniz gibi, salatalarda, yemeklerde veya çorbalarda da kullanabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: