Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kış sebzeleri tüketilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Taze tüketim: Sebze yemeklerini tek öğünlük hazırlamak, ikinci kez ısıtıldığında besin değerlerinin azalmaması için önemlidir 25.
- Az pişirme: Brokoli ve lahana gibi sebzelerin uzun süre pişirilmemesi önerilir 15.
- Çiğ tüketim: Her sebzenin farklı pişirme yöntemi vardır, ancak mümkün olduğunca az pişmiş veya çiğ tüketilmesi tavsiye edilir 15.
- C vitamini alımı: C vitamini yönünden zengin sebzeler, bağışıklık sistemini desteklemek için daha sık tüketilebilir 25.
- Meyve suyu yerine meyve: Sebzeler ve meyveler, meyve suyu yerine direkt tüketildiğinde lifleri de alınmış olur 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: