Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışın tüketilebilecek bazı sebzeler:
- Ispanak 135. A, C, E ve B vitaminleri ile magnezyum ve fosfor içerir 13.
- Karnabahar 135. C vitamini, K vitamini, folik asit, mangan, kalsiyum, magnezyum, potasyum içerir 15.
- Pırasa 135. A, C, K vitaminleri, folik asit ve lif içerir 5.
- Turp 135. E, A, C, B6 ve K vitaminleri, antioksidan, lif, çinko, potasyum, bakır, kalsiyum, demir içerir 1.
- Brokoli 135. Fosfor, çinko, magnezyum, K vitamini ve kalsiyum içerir 1.
- Lahana 135. C vitamini, A vitamini, demir ve B2 içerir 1.
- Kereviz 135. B6 vitamini, A, C, E, K vitaminleri, folik asit, potasyum, riboflavin, kalsiyum ve fosfor içerir 1.
- Havuç 135. A, B3, B6, C ve K vitaminleri ile folik asit içerir 1.
Bu sebzeler, A, C, K vitaminleri, folik asit, potasyum, demir, kalsiyum ve lif bakımından zengin oldukları için kış aylarında sağlıklı bir beslenme düzeninin önemli parçalarıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: