Buradasın
Kırmızı lahana en güzel nasıl fermente edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı lahanayı fermente etmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 34. Orta boy bir kırmızı lahana, iki yemek kaşığı deniz tuzu (iyotlu olmayan), isteğe bağlı olarak havuç dilimleri, sarımsak, acı biber dilimleri, kişniş tohumu gereklidir 34.
- Lahananın hazırlanması 34. Lahananın dış yaprakları çıkarılır ve lahanalar ince ince doğranır veya rendelenir 34.
- Tuzlama 34. Doğranmış kırmızı lahanalar büyük bir kaseye alınır ve üzerine deniz tuzu serpilir 34.
- Ovma 34. Lahanalar tuzla iyice ovulur, tuzun eşit dağıldığından emin olunur 34.
- Kavanoza yerleştirme 34. Hazırlanan lahanalar sıkıca bir turşu kabına veya cam kavanoza yerleştirilir, her katman bastırarak doldurulur 34.
- Sıvı ekleme 34. Lahanaların üzerine, su lahananın üstünü tamamen kaplayacak şekilde tuzlu su eklenir 34.
- Fermentasyon 34. Kavanozun altına tülbent veya temiz bir bez konur ve üzerine ağırlık eklenerek lahananın su ile kolayca temas etmesi sağlanır 34. Oda sıcaklığında 3 ila 7 gün arasında fermente olması beklenir 34.
- Saklama 4. Fermentasyon işlemi tamamlandığında kavanoz buzdolabına alınabilir ve soğuk olarak servis edilebilir 4.
Fermente kırmızı lahana yaparken hijyen kurallarına dikkat etmek ve kullanılan malzemelerin temiz olduğundan emin olmak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: