Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı çiğ köftenin özelliği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, çiğ köftenin genel özellikleri hakkında bilgi verilebilir.
Çiğ köfte, bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen bir yiyecektir 23.
Çiğ köftenin bazı çeşitleri:
- Adıyaman etsiz çiğ köfte 2. İsot, biber ve domates salçası, maydanoz, nar ekşisi, bitkisel yağ, kuru soğan, sarımsak, ceviz, tuz ve çeşitli baharatların karışımından oluşur 2.
- Şanlıurfa çiğ köftesi 2. 2008 yılında tescil edilmiştir 2.
- Etsiz çiğ köfte 4. Kıyma yerine bulgur ve baharatlar kullanılarak yapılır 4.
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı kararıyla etli çiğ köftenin satışı yasaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: