Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars ketesi hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 kg süt 1;
- 2 yumurta 1;
- 4 yemek kaşığı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 paket pakmaya 1.
Yapılışı:
- Ilık sütü ve tüm malzemeyi iyice yoğurarak çok yumuşak bir hamur yapın 1.
- Hamuru ekşimeye bırakın 1.
- Hamur ekşirken bir yandan da ketenin içini hazırlayın 1. Bunun için erimiş tereyağı, tuz ve unu bir kabın içine koyup iyice ovun (isteğe göre içe şeker tozu da koyabilirsiniz) 12.
- İyice mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler alın ve büyük yufka şeklinde açın 1.
- Açılan yufkaları yağlayarak katlayın 1. 4 kat olunca da içine hazırladığınız içten koyarak katlayın 1.
- Parmaklarınızla iyice bastırarak büyüttüğünüz ketelerin üzerine süt ile yumurta karışımını sürüp fırına verin 1.
- Piştikten sonra servise hazır hale getirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: