• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Kars Kete hamuru nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kars ketesi hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
    • 2 kg süt 1;
    • 2 yumurta 1;
    • 4 yemek kaşığı yağ 1;
    • 1 yemek kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı şeker 1;
    • 1 paket pakmaya 1.
    Yapılışı:
    1. Ilık sütü ve tüm malzemeyi iyice yoğurarak çok yumuşak bir hamur yapın 1.
    2. Hamuru ekşimeye bırakın 1.
    3. Hamur ekşirken bir yandan da ketenin içini hazırlayın 1. Bunun için erimiş tereyağı, tuz ve unu bir kabın içine koyup iyice ovun (isteğe göre içe şeker tozu da koyabilirsiniz) 12.
    4. İyice mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler alın ve büyük yufka şeklinde açın 1.
    5. Açılan yufkaları yağlayarak katlayın 1. 4 kat olunca da içine hazırladığınız içten koyarak katlayın 1.
    6. Parmaklarınızla iyice bastırarak büyüttüğünüz ketelerin üzerine süt ile yumurta karışımını sürüp fırına verin 1.
    7. Piştikten sonra servise hazır hale getirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. kulturportali.gov.tr
        1
      2. kanald.com.tr
        2
      3. yemek.kocaali.com
        3
      4. lezzet.com.tr
        4
      5. yemek.com
        5
    • Diğer yöresel kete tarifleri nelerdir?

    • Ketenin sağlık faydaları nelerdir?

    • Kete yapımında kullanılan özel teknikler nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kete tarifi püf noktası nedir?

    Kete tarifinde püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Hazırlanışı: Süt, su, ayçiçek yağı, kuru maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırıp, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 2. İç Harcın Hazırlanışı: Ayçiçek yağını bir tencereye alıp ısıtın, üzerine un ve tuzu ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 3. Bezelerin Açılması: Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi yuvarlayın. 4. Şekil Verme: İç harcı koyarak, her iki bezeyi rulo şeklinde sarın ve iyice açarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 5. Pişirme: Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında kete pişene kadar bekletin.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    5 kaynak

    Kete hangi yöreye ait bir hamur işi?

    Kete, Doğu Anadolu Bölgesi'ne, özellikle Erzurum ve Kars yörelerine ait bir hamur işidir.
    • #Gıda
    • #TürkMutfağı
    • #DoğuAnadoluBölgesi
    • #Erzurum
    • #Kars
    5 kaynak

    Kete hamuruna süt konur mu?

    Evet, kete hamuruna süt konur.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kete hamuru kaç saat bekletilir?

    Kete hamuru, yaklaşık bir saat bekletilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Kete hamuruna ne konur?

    Kete hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Un: 5 su bardağı un kullanılır. Maya: 1 tatlı kaşığı kuru maya. Şeker: 1 tatlı kaşığı şeker. Süt: 1 su bardağı ılık süt. Yumurta: 1 yumurta. Tereyağı: 7 kaşık tereyağı. Ayrıca, iç harcını hazırlamak için kavrulmuş un ve tereyağı da kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #Tarifler
    • #Pişirme
    • #Hamur
    • #Malzemeler
    5 kaynak

    Kete hamuruna neden yağ konur?

    Kete hamuruna yağ eklenmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Hamurun yumuşaklığını artırmak: Yağ, hamurun daha esnek ve yağlı bir doku kazanmasını sağlar. 2. İşlemeyi kolaylaştırmak: Yağ, hamurun daha kolay şekil almasını ve açılmasını sağlar. 3. Lezzeti iyileştirmek: Yağ, kete hamurunun lezzetini artırır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #MalzemeKullanımı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"l1760":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkars-kete-hamuru-nasil-yapilir-1288036306%3Flr%3D213%26ncrnd%3D56095","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2955117851754066020","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754066054348515-1402855499839902611-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-140-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"l1761":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"l1762":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kars ketesi hamuru yapımı için gerekli malzemeler:**\n\n* 2 kg süt [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146);\n* 2 yumurta [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146);\n* 4 yemek kaşığı yağ [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146);\n* 1 yemek kaşığı tuz [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146);\n* 1 yemek kaşığı şeker [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146);\n* 1 paket pakmaya [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Ilık sütü ve tüm malzemeyi iyice yoğurarak çok yumuşak bir hamur yapın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n2. Hamuru ekşimeye bırakın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n3. Hamur ekşirken bir yandan da ketenin içini hazırlayın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146). Bunun için erimiş tereyağı, tuz ve unu bir kabın içine koyup iyice ovun (isteğe göre içe şeker tozu da koyabilirsiniz) [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146)[```2```](https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/kars-ketesi-tarifi).\n4. İyice mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler alın ve büyük yufka şeklinde açın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n5. Açılan yufkaları yağlayarak katlayın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146). 4 kat olunca da içine hazırladığınız içten koyarak katlayın [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n6. Parmaklarınızla iyice bastırarak büyüttüğünüz ketelerin üzerine süt ile yumurta karışımını sürüp fırına verin [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).\n7. Piştikten sonra servise hazır hale getirin [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146","title":"KETE | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/kete861146"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/kars-ketesi-tarifi","title":"Kars Ketesi Tarifi - Mutfağım - Haber","shownUrl":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/kars-ketesi-tarifi"},{"sourceId":3,"url":"https://yemek.kocaali.com/kars-ketesi/","title":"Kars Ketesi - Yöresel Yemekler","shownUrl":"https://yemek.kocaali.com/kars-ketesi/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/dogu-anadolu-yemekleri/kars-ketesi-375366","title":"Kars Ketesi Nasıl Yapılır: Kars Ketesi Tarifi","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/dogu-anadolu-yemekleri/kars-ketesi-375366"},{"sourceId":5,"url":"https://yemek.com/tarif/kars-ketesi/","title":"Kars Ketesi Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/kars-ketesi/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kars Kete hamuru nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Diğer yöresel kete tarifleri nelerdir?","url":"/search?text=Y%C3%B6resel+kete+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Ketenin sağlık faydaları nelerdir?","url":"/search?text=Kars+ketesinin+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kete yapımında kullanılan özel teknikler nelerdir?","url":"/search?text=Kars+ketesi+yap%C4%B1m+teknikleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kars+Kete+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2955117851754066020","reqid":"1754066054348515-1402855499839902611-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-140-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754066054348515-1402855499839902611-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-140-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"l1763":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ticarihayat.com/tum-puf-noktalariyla-kete-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/tuzlu-hamur-isi-tarifleri/kete-474612?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/yemek-tarifleri/kete-tarifi-1818237?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/kete-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/erzurum-kete-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-erzurum-kete-nasil-yapilir-2441638?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-tarifi-puf-noktasi-nedir-2422214479","header":"Kete tarifi püf noktası nedir?","teaser":"Kete tarifinde püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Hazırlanışı: Süt, su, ayçiçek yağı, kuru maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırıp, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 2. İç Harcın Hazırlanışı: Ayçiçek yağını bir tencereye alıp ısıtın, üzerine un ve tuzu ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 3. Bezelerin Açılması: Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi yuvarlayın. 4. Şekil Verme: İç harcı koyarak, her iki bezeyi rulo şeklinde sarın ve iyice açarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 5. Pişirme: Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında kete pişene kadar bekletin.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ardahan/neyenir/kete422139?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kete/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.otelegidelim.com/cografi-isaretler/bayburt/kete/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.youtube.com/watch%3fv=0KgwlfIMf-0?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/haber/evde-kete-nasil-yapilir-kolay-kete-tarifi-kete-hangi-yoreye-ait-412678?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-hangi-yoreye-ait-bir-hamur-isi-754501878","header":"Kete hangi yöreye ait bir hamur işi?","teaser":"Kete, Doğu Anadolu Bölgesi'ne, özellikle Erzurum ve Kars yörelerine ait bir hamur işidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/doguanadolubolgesi","text":"#DoğuAnadoluBölgesi"},{"href":"/yacevap/t/erzurum","text":"#Erzurum"},{"href":"/yacevap/t/kars","text":"#Kars"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ardahan/neyenir/kete422139?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://klasikmutfak.blogspot.com/2017/10/kete-hamuru-nasl-yaplr.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://astroalter.xyz/yo%C4%9Furtlu-kete-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/hamura-sut-konur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdebitkiseltedavi.com.tr/yemegi/kete-yemegi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-hamuruna-sut-konur-mu-3865253502","header":"Kete hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, kete hamuruna süt konur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ardahan/neyenir/kete422139?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemek-tarifleri.net/kete-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.neoldu.com.tr/kete-tarifi-15483h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dogumark.com/kete-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayatcemresi2.blogspot.com/2010/09/kete.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-hamuru-kac-saat-bekletilir-3353510484","header":"Kete hamuru kaç saat bekletilir?","teaser":"Kete hamuru, yaklaşık bir saat bekletilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ardahan/neyenir/kete422139?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.evdebitkiseltedavi.com.tr/yemegi/kete-yemegi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nasilyapilir360.com.tr/cevizli-kete-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://klasikmutfak.blogspot.com/2017/10/kete-hamuru-nasl-yaplr.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ciltbakimiurunleri.com.tr/tarifi/kiyir-kiyir-kete-tarifi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-hamuruna-ne-konur-2272598049","header":"Kete hamuruna ne konur?","teaser":"Kete hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Un: 5 su bardağı un kullanılır. Maya: 1 tatlı kaşığı kuru maya. Şeker: 1 tatlı kaşığı şeker. Süt: 1 su bardağı ılık süt. Yumurta: 1 yumurta. Tereyağı: 7 kaşık tereyağı. Ayrıca, iç harcını hazırlamak için kavrulmuş un ve tereyağı da kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"#Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://klasikmutfak.blogspot.com/2017/10/kete-hamuru-nasl-yaplr.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/hamura-neden-yag-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fudek.com.tr/baklava-hamuruna-yag-konur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eliteco.com.tr/yufka-hamuruna-yag-konur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ardahan/neyenir/kete422139?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kete-hamuruna-neden-yag-konur-1314327048","header":"Kete hamuruna neden yağ konur?","teaser":"Kete hamuruna yağ eklenmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Hamurun yumuşaklığını artırmak: Yağ, hamurun daha esnek ve yağlı bir doku kazanmasını sağlar. 2. İşlemeyi kolaylaştırmak: Yağ, hamurun daha kolay şekil almasını ve açılmasını sağlar. 3. Lezzeti iyileştirmek: Yağ, kete hamurunun lezzetini artırır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/malzemekullanimi","text":"#MalzemeKullanımı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"l1764":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"l1765":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l176w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}