Buradasın
Kestane şekerinin şurubu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane şekerinin şurubu şu şekilde yapılır:
- Tencereye toz şeker ve su eklenerek orta ateşte şekerin tamamen erimesi sağlanır 1.
- Karışım kaynamaya başladığında vanilin ve birkaç damla limon suyu ilave edilir 1.
- Bu iki malzeme, hem tatlıya hoş bir aroma kazandırır hem de şurubun dengeli bir şekilde kıvam almasına yardımcı olur 1.
- Şurup, kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılır ve ardından kestanelerle buluşmaya hazır hale gelir 1.
Kestane şekeri şurubu yapımı için kullanılabilecek bir diğer tarif ise şu şekildedir:
- Ayrı bir tencereye şeker ve su alınır, kaynamaya bırakılır 5.
- Kaynamaya başlayınca limon ilave edilir 5.
- 5 dakika daha kaynatılıp ocağın altı kısılır 5.
- İçerisine kestaneler alınır ve 15-20 dakika bu şekilde pişirilir 5.
Kestane şekeri şurubu yaparken şeker ve su oranının bire bir kullanılması (örneğin, 1 litre suya 1 kg şeker) şerbetin kıvamını ideal hale getirir 5.
Kestane şekeri yapımı için kullanılabilecek tariflere şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: