Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde şeker şurubu yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye şeker ve suyu ekleyin 4.
- Orta ateşte, şeker tamamen eriyene kadar karışımı karıştırın 4.
- Şeker tamamen eridikten sonra kaynamaya bırakın 4.
- Ateşi kısın ve karışımı yavaşça kaynatmaya devam edin 4.
- Şurubun kıvamını kontrol etmek için bir kaşıkla bir damla şurubu alın, parmaklarınız arasında hafifçe ovuşturun; elinizde yapışkan bir his olmalıdır 4.
- Şeker şurubu kıvamına geldiğinde ateşi kapatın ve biraz soğumaya bırakın 4.
- Ardından temiz bir şişeye veya kavanoza dökün 4.
- Şeker şurubunu oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında saklamadan önce soğumasını bekleyin 4.
Şeker şurubu, birçok tatlı tarifinde kullanılan temel bir malzemedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: