Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane şurubunun neye iyi geldiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kestanenin genel olarak sağlığa faydaları şunlardır:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir 12. C vitamini içeriği sayesinde antioksidan etki gösterir 12.
- Sindirim sağlığını destekler 12. Lif içeriği ile bağırsak florasının korunmasına katkıda bulunur 12.
- Kalp sağlığını korur 12. Potasyum ve kolesterol düşürücü etkisi vardır 12.
- Kemik ve diş sağlığını destekler 12. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içerir 12.
- Enerji verir 12. B vitamini ve fosfor içeriği ile sinir sistemini destekler 12.
Kestanenin çiğ olarak tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açabilir, bu nedenle pişirilerek yenmesi önerilir 1. Ayrıca, yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyabet hastalarının kontrollü tüketmesi gerekir 12.
Kestane şurubunun kullanım alanları arasında sıcak çikolata, latte, frappe, bira ve yemek sonrası kokteyller bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: