Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kaymağı 2 parmak kalınlığında parçalara ayırıp servis tabağına alın 1.
- Kestane şekerini kaymakların üzerine paylaştırın 1.
- Taze naneyi yıkayıp süzün 1.
- Tatlının üzerini taze naneyle süsleyip servis yapın 1.
Alternatif bir kestane tatlısı tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket margarin (250 gr) 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 çimdik karbonat 2;
- 1 su bardağı irmik 2;
- Yarım paket kakao 2;
- 2 su bardağı un 2;
- 1 su bardağı ceviz 2.
Yapılışı:
- Karıştırma kabına 1 paket margarin koyun 2.
- Üzerine 1 adet yumurta kırıp, 1 paket kabartma tozu, vanilya ve 1 çimdik karbonat ekleyin 2.
- Ardından yarım paket kakao, 1 su bardağı irmik ve 2 su bardağı un ekleyin 2.
- Tüm malzemeyi eliniz ile iyice yoğurun 2.
- Son olarak az dövülmüş 1 su bardağı ceviz ilave edip, tekrar yoğurun 2.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın 2.
- Daha sonra bu parçaları haşhaşa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine güzelce dizin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk kadar pişirin 2.
- Şerbeti için; bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker koyup, kaynaya kadar karıştırın 2.
- Ardından şerbeti ocaktan alıp, ılımaya bırakın 2.
- Pişen kestane tatlısı ılık ve şerbetiniz de ılık olacak şekilde, şerbeti tatlınızın üzerine güzelce gezdirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: