Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilo kestane 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 parça kabuk tarçın 2;
- 1 parça limon tuzu 2.
Yapılışı:
- Küçük bir tencereye biraz su koyun ve kaynatın 2.
- Kestanelerin birkaç yerinden çizin, kaynayan suyun içine atıp 5 dakika haşlayın 2.
- Sıcak sudan çıkarıp soğuk su dolu bir kaba alın ve biraz bekletin 2.
- Şeker ve suyu tencereye koyun, şerbet kaynamaya başlasın 2.
- Soğuk suda bekleyen kestaneleri çıkarıp kabuklarını soyun, yıkayıp kaynayan şerbetin içine atın 2.
- 3-4 dakika birlikte kaynatın, içine limon tuzu ekleyin 2.
- Ocağın altını kapatıp sıcak sıcak kavanoza doldurun ve ağzını kapatın 2.
- Bir gece bekletin, ertesi gün servis edebilirsiniz 2.
Ayrıca, kestane tatlısı kestane püresi, kestane unu veya çikolatayla da yapılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: