Buradasın
Kazandibinin kıvamı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazırlanışı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Muhallebi: Süt, toz şeker, un ve nişasta karışımı orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilmelidir 3.
- Aroma ekleme: Muhallebi kıvam almaya başlayınca vanilin ve tereyağı eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılmalıdır 3.
- Şekerin karamelize edilmesi: Yayvan bir tepsinin tabanına pudra şekeri serpilip kısık ateşte şekerin hafif yanması beklenmelidir 3.
- Dinlendirme: Oda sıcaklığına geldikten sonra tatlı buzdolabında en az 4 saat dinlendirilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: