Buradasın
Kazandibi yaparken süt nasıl koyulaştırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kazandibi yaparken sütün koyulaşması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme seçimi: Tam yağlı süt kullanmak, tatlının kıvamını ve lezzetini artırır 45.
- Pişirme tekniği: Süt, nişasta ve şekerle birlikte pişirilerek kıvam alınır 12. Muhallebi göz göz olduğunda, dibi tutmadan ocaktan alınmalıdır 1.
- Sürekli karıştırma: Tatlı pişerken sürekli karıştırmak çok önemlidir 4. Aksi halde topaklanabilir veya dibi tutabilir 4.
- Kıvam kontrolü: Tatlı, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: