Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaytaz böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg un 1
- 1 tatlı kaşığı toz maya 13
- 1 tatlı kaşığı şeker 3
- 1 tatlı kaşığı tuz 13
- 1 su bardağı ılık su 2
- 3 yemek kaşığı tereyağı 3
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3
Yapılışı:
- Derin bir kaba un, maya, şeker, tuz ve ılık suyu alıp yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika mayalanması için bekletin 1.
- Mayalanan hamurdan bezeler ayırın 1.
- Bezeleri oklava veya merdane ile yuvarlak açın 1.
- Dört kenarı ortada birleştirerek kare şekli verin 1.
- Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Üzerlerine kıymalı harçtan yayılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: