Buradasın
Kaytaz Böreği'nin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaytaz Böreği'nin püf noktaları:
- Hamur: Unu eleyerek kullanın ve 3. bardak unu eklerken kontrollü ekleyin 1. Tuzu mayalama aşamasında eklemeyin, aksi takdirde maya ölebilir veya mayalanma gecikebilir 1.
- Harç: Soğanın suyunu sıkmak, harcın sulanmasını önler 2.
- Şekil verme: Hamuru açarken yırtılması önemli değildir 12.
- Pişirme: Böreği fırından çıkardıktan sonra tabanının terlememesi için hemen bir tele alınmalıdır 4.
- Lezzet: Böreğin lezzetinin sırrı, kıymanın pişerken suyunu salması ve bu suyun böreğin tabanı tarafından tamamen çekilmesidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: