Kaytaz böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg un - 1 tatlı kaşığı toz maya - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su - 3 yemek kaşığı tereyağı - 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1. Derin bir kaba un, maya, şeker, tuz ve ılık suyu alıp yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. 2. Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika mayalanması için bekletin. 3. Mayalanan hamurdan bezeler ayırın. 4. Bezeleri oklava veya merdane ile yuvarlak açın. 5. Dört kenarı ortada birleştirerek kare şekli verin. 6. Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 7. Üzerlerine kıymalı harçtan yayılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.