Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börek hamurunun yumuşak olması için aşağıdaki malzemeler ve yöntemler kullanılabilir:
- Yoğurt veya süt: Hamur sosunda yoğurt veya süt kullanmak, hamurun yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 124.
- Yumurta: Hamura eklenen yumurta, hem lezzet hem de yumuşaklık verir 5.
- Yağ: Zeytinyağı, tereyağı veya margarin gibi yağlar, hamurun yumuşak olmasına katkıda bulunur 5.
- Dinlendirme: Hamurun yoğurulduktan sonra 30 dakika dinlendirilmesi, glutenin gevşemesine ve hamurun daha yumuşak olmasına yardımcı olur 5.
- Oda sıcaklığında malzemeler: Kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun yumuşaklığı için önemlidir 3.
Ayrıca, fırının önceden ısıtılması ve pişirme sırasında böreğin üzerine yağ sürülmesi de hamurun yumuşak kalmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: