Buradasın
Fırında mantarlı karnabahar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında mantarlı karnabahar yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet karnabahar 1;
- 2 adet taze soğan 1;
- 2 kase yabani mantar 1;
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş) 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 500 mililitre süt 1;
- 2 adet karanfil 1;
- 1 adet defne yaprağı 1;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi 1;
- 150 gram taze kaşar peyniri 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Karnabaharları orta boy parçalara bölün ve buharda pişirin 1.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin 1.
- İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavanızda önce soğanları biraz tuz ekleyerek soteleyin 1.
- Mantarları ve ince dilimlediğiniz kırmızı biber ve taze soğanları ezilmiş sarımsak ve karabiberle tavaya ekleyip, yüksek ateşte mantarlar pişinceye kadar soteleyin 1.
- Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın 1.
- Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun 1.
- Sütün üçte birini kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın 1.
- Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin 1.
- Muskat rendesini ekleyin 1.
- Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın 1.
- Isıya dayanıklı fırın kabınıza dilimlediğiniz karnabaharları bir kat dizin, üzerine mantar ve beşamel sosunu dökün 1.
- Bu şekilde bir kat daha hazırlayın 1.
- En son kata karnabaharları dizip üzerine kalan beşamel sosunu yayın 1.
- Rende kaşar peynirini ekleyin 1.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 180 C önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
**Alternatif
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: