Buradasın
Fırında mantarlı karnabahar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında mantarlı karnabahar yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar 1;
- 10 adet irice mantar 1;
- 1 adet havuç 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1;
- 4-5 dal maydanoz 1;
- 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Beşamel sos için:
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1 çorba kaşığı un 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- Yarım çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Karnabahar ve havucu buharda haşlayın 1.
- Mantarları temizleyip irice doğrayın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun 1.
- Suyunu çeken mantarlara karnabaharları ve halka halka doğradığınız havucu ekleyin, birkaç dakika kavurun, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Ayrı bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını eritip 1 çorba kaşığı un ile kavurun 1. Üzerine soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Fırın kabının tabanına biraz zeytinyağı gezdirin 1. Hazırladığınız mantar ve karnabaharlı karışımı fırın kabına dökün 1.
- Üzerine doğranmış maydanozu serpin ve beşamel sosu her tarafına eşit yayılacak şekilde dökün 1.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Fırından çıkardığınızda ilk sıcaklığı geçtiğinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: