• Buradasın

    Karnabahar en güzel nasıl değerlendirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karnabahar, çeşitli şekillerde değerlendirilebilir ve her damak zevkine uygun tarifler bulunmaktadır. İşte karnabaharın en güzel değerlendirilme yöntemlerinden bazıları:
    1. Karnabahar Kızartması: Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın, ardından un, mısır nişastası ve baharatlarla karıştırılan bir harca bulayın ve yağda kızartın 4. Sıcak servis edin.
    2. Karnabahar Graten: Haşlanmış karnabaharı fırın kabına alın, üzerine beşamel sos dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin 3. Önceden ısıtılmış fırında 200°C'de 20-25 dakika pişirin.
    3. Karnabahar Püresi: Haşlanmış karnabaharı süzüp bir mikser yardımıyla püre haline getirin, içine zeytinyağı, tuz ve baharatlar ekleyerek karıştırın 4. Sıcak servis yapın.
    4. Karnabahar Salatası: Karnabaharı buharda pişirin, haşlanan karnabaharları domates, salatalık ve maydanoz ile karıştırın, üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek servis edin 4.
    5. Karnabahar Köftesi: Haşlanmış karnabaharı ezin, içine un, yumurta, soğan ve baharatlar ekleyerek yoğurun, küçük köfteler yapıp yağda kızartın 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel karnabahar sosu nasıl yapılır?

    En güzel karnabahar sosu için iki farklı tarif önerisi: 1. Karnabahar Dip Sos Tarifi: - Malzemeler: 1 küçük karnabahar, 1 soğan, 2 su bardağı süt, 10 gr tereyağı, tuz, karabiber, frenksoğanı. - Hazırlanışı: 1. Karnabaharları küçük parçalara ayırın. 2. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. 3. Üzerine süt ekleyip 15-20 dakika pişirin. 4. Kevgir yardımıyla soğan ve karnabaharları çıkarıp mutfak robotuna aktarın. 5. Üzerine 1 kepçe süt ekleyip karıştırarak püre haline getirin. 6. Kıvamı koyu olursa tekrar süt ekleyin. 7. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kaseye alın. 8. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp doğranmış frenksoğanı serpiştirin. 9. Cips veya kızarmış ekmek ile servis yapın. 2. Sarımsaklı Yoğurt Sosu: - Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, nane, pul biber. - Hazırlanışı: 1. Yoğurdu bir kasede sarımsak, tuz ve baharatlarla karıştırın. 2. Haşlanmış karnabaharın üzerine döküp servis edin.

    Karnabahar fırında en güzel nasıl pişer?

    Karnabahar fırında en güzel şekilde pişmek için aşağıdaki adımları izlemek önerilir: 1. Karnabaharı Hazırlama: Karnabaharın büyük kök kısmını ayırın ve küçük ağaçlara ayırın. 2. Sos Hazırlama: Bir sos tenceresinde panko ve mısır ununu hafif renk alana kadar kavurun, ardından tuz, toz kırmızı biber ve toz sarımsak ekleyip karıştırın. 3. Pişirme: Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz karnabaharları 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 4. Servis: Dilediğiniz bir sosla servis edin. Alternatif olarak, 220°C fırında 1 saat pişirilen karnabahar tarifi de mevcuttur.

    En güzel karnabahar yemeği nasıl pişirilir?

    En güzel karnabahar yemeği için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1/2 orta boy karnabahar - 1 adet büyük boy havuç - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı salça - 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber - 1 yemek kaşığı un - 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz - Su Hazırlanışı: 1. Karnabaharı dallarına ayırıp yıkayın. 2. Havucu soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayın. 3. Soğanı yemeklik doğrayın. 4. Derin bir tencerede yağı kızdırın. 5. Soğanı ekleyip sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. 6. Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 7. Toz biberini ve ununu ekleyip karıştırarak 1-2 dk. daha kavurun. 8. Karnabahar ve havuçları da ekleyip karıştırın. 9. Üzerini geçecek kadar su koyup orta hararetli ateşte karnabahar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. 10. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Afiyet olsun!

    Karnabahar kaç dakika haşlanmalı?

    Karnabahar, 7-8 dakika boyunca haşlanmalıdır.

    En güzel karnabahar salatası nasıl yapılır?

    En güzel karnabahar salatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - Yarım karnabahar - 2 havuç - 1 kırmızı soğan - 2 yemek kaşığı kapari - 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz - 1 yemek kaşığı elma sirkesi - 1 tatlı kaşığı hardal - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı mayonez - Tuz Yapılışı: 1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkayın ve süzdükten sonra bir kaseye alın. 2. Havucu rendeleyin ve soğanı küp şeklinde doğrayıp karnabahara ekleyin. 3. Kapari ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. 4. Küçük bir kasede sirke, mayonez, hardal, tuz ve zeytinyağını karıştırıp salataya ekleyin. 5. İyice harmanlayıp servis tabağına aktarın. Alternatif olarak, mısırlı karnabahar salatası için aşağıdaki tarif de denenebilir: Malzemeler: - Bir adet küçük karnabahar - İki adet salçalık kırmızıbiber - Yarım su bardağı haşlanmış mısır - Yedi-sekiz adet kornişon turşu - Bir büyük havuç - Bir adet limon - Bir çay kaşığı tuz - Bir buçuk yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yapılışı: 1. Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzdürün ve küçük çiçeklerine ayırın. 2. Kırmızıbiberleri küçük küçük doğrayarak bir taşım kaynatın ve süzdürün. 3. Geniş bir salata kasesinde karnabahar, biber, mısır, havuç ve doğranmış kornişonları birleştirin. 4. Küçük bir kasede limon suyu, tuz ve zeytinyağını iyice çırparak salatanın üzerine dökün. 5. Bütün malzemeyi iyice karıştırarak servis tabağına alın.

    5 dakikada karnabahar yemeği nasıl yapılır?

    5 dakikada karnabahar yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: Yarım orta boy karnabahar, 1 adet büyük boy havuç, 1 baş soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 silme yemek kaşığı un, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, su. 2. Hazırlanışı: a. Karnabaharı dallarına ayırıp yıkayın. b. Havucu soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayın. c. Soğanı yemeklik doğrayın. d. Derin bir tencerede yağı kızdırın. e. Soğanı ekleyip sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. f. Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. g. Toz biberini ve ununu ekleyip karıştırarak 1-2 dk. daha kavurun. h. Karnabahar ve havuçları da ekleyip karıştırın. i. Üzerini geçecek kadar su koyup orta hararetli ateşte karnabahar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. j. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

    Karnabahar hangi mevsimde yetişir?

    Karnabahar, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yetişir.