En güzel karnabahar sosu için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir: 1. Karnabahar Dip Sos Tarifi: - Malzemeler: 1 küçük karnabahar, 1 soğan, 2 su bardağı süt, 10 gr tereyağı, tuz, karabiber, frenksoğanı. - Hazırlanışı: Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine süt ekleyip 15-20 dakika pişirin. Kevgir yardımıyla soğan ve karnabaharları çıkarıp mutfak robotuna aktarın. Üzerine 1 kepçe süt ekleyip karıştırarak püre haline getirin. Kıvamı koyu olursa tekrar süt ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 2. Sarımsaklı Yoğurt Sosu: - Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, nane, pul biber. - Hazırlanışı: Yoğurdu bir kasede sarımsak, tuz ve baharatlarla karıştırın. Haşlanmış karnabaharın üzerine dökün. 3. Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi: - Malzemeler: 1 karnabahar, 1 soğan, 300 gram kıyma, 1 yeşil biber, 1 kaşık salça, 2 kaşık sıvıyağ, yarım çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını erittikten sonra unu kavurun. Bir yandan hızlıca karıştırarak sütü ilave edin. Kıvam alınca tuzu da ekleyip altını kapatın. İnce ince kıydığınız soğanları yağda soteleyin, kıymayı ekleyip kavurun, biber ve salçayı da ekleyin. En son sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin.