Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahardan köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 küçük karnabahar 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- Yarım su bardağı un 1;
- Robotta çekilmiş ekmek içi 1.
Yapılışı:
- Karnabahar parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür 1.
- Suyu çekilsin diye havlu peçete serilen süzgeçte bekletilir 1.
- Ilınan karnabaharların suyu sıkılır ve kaba alınır 1.
- İçine soğan rendelenir ve maydanoz kıyılır 1.
- Ekmek içi hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır 1.
- Kıvam alana kadar ekmek içi eklenir 1.
- Harç dolapta en az 2 saat dinlendirilir 1.
- Sonrasında köfteler yapılıp yağda arkalı önlü kızartılır 1.
Karnabahar köftesi, fırında da pişirilebilir 2.
Tarifin detaylarına ve farklı versiyonlarına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: