Karnabahardan köfte yapmak için gerekli malzemeler: 1 küçük karnabahar; 1 adet soğan; 1 yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı toz biber; 1 çay kaşığı nane; Yarım demet maydanoz; Yarım çay kaşığı karabiber; Yarım su bardağı un; Robotta çekilmiş ekmek içi. Yapılışı: 1. Karnabahar parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. 2. Suyu çekilsin diye havlu peçete serilen süzgeçte bekletilir. 3. Ilınan karnabaharların suyu sıkılır ve kaba alınır. 4. İçine soğan rendelenir ve maydanoz kıyılır. 5. Ekmek içi hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır. 6. Kıvam alana kadar ekmek içi eklenir. 7. Harç dolapta en az 2 saat dinlendirilir. 8. Sonrasında köfteler yapılıp yağda arkalı önlü kızartılır. Karnabahar köftesi, fırında da pişirilebilir. Tarifin detaylarına ve farklı versiyonlarına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; blog.n11.com; lezzet.com.tr.