Buradasın
Karnabahar kısırı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahar kısırı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar 13;
- 1 baş kuru soğan (taze soğan da kullanılabilir) 13;
- 1 yemek kaşığı salça 13;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 1 adet domates 13;
- 1 adet salatalık 1;
- kimyon, pul biber, karabiber, tuz 13;
- maydanoz, 3-4 dal taze nane (kuru nane de kullanılabilir) 13;
- limon ya da nar ekşisi 13;
- 3 dal marul 1.
Yapılışı:
- Karnabaharın çiçek kısımlarını yıkayıp süzün ve robotta ince bulgur boyutunda çekin 13.
- Tencereye yağla birlikte ince doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun 13.
- Salçayı ve karnabaharı ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin 13.
- İlk sıcağı çıkınca tuz, baharatlar, domates, salatalık, yeşillikler ve ekşiyi ilave edip karıştırın 13.
- Servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: