Brokoli ve karnabahar salatası yapmak için gerekli malzemeler: yarım kilo brokoli; yarım kilo karnabahar; 4 kapya biber; 10 dal yeşil soğan; bir tutam maydanoz; bir kase haşlanmış mısır; yarım su bardağı zeytinyağı; 2 limon; bir tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Brokoli ve karnabaharları çiçek çiçek köklerinden ayırın. 2. Kaynar suyun içine bir yemek kaşığı tuz atın, önce karnabaharları haşlayın ve kevgirle çıkartın. 3. Aynı suya brokolileri ekleyin, ezilmeden sudan çıkarın. 4. Biberlerin kabuklarını soyulacak kıvama gelinceye kadar haşlayın, kabuklarından ayırın. 5. Geniş bir kaba aldığınız brokoli ve karnabaharlara ince kıydığınız maydanozu, küp doğradığınız biberleri, yeşil soğanları ve mısırları ilave edin, iyice karıştırın. 6. Tuzunu, yağını ve limonunu ilave edin, servise hazır hale getirin. Alternatif olarak, havuç, nar ekşisi ve sarımsak kullanarak da salata yapılabilir. Bunun için: havucun kabuğunu soyup halka halka doğrayın; tencereye su koyup kaynayınca önce havucu ekleyin, 5 dakika sonra karnabahar ve brokoliyi ekleyin; sebzeler yumuşayınca tabağa alın; sos malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştırın, haşlanmış mısırları ekleyin; en son olarak sosu sebzelerin üzerine döküp karıştırın. Brokoli ve karnabaharın çok fazla yumuşamamasına özen gösterilmelidir.