Buradasın
Karnabaharın dağılmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın dağılmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Doğru kesim: Karnabahar çiçekleri eşit boyutlarda kesilirse hepsi aynı sürede pişer 5.
- Haşlama süresi: Karnabahar fazla pişirilmemelidir; yumuşak ama dağılmayacak kıvamda olmalıdır 5.
- Haşlama suyu: Haşlama suyuna birkaç damla limon eklemek, karnabaharın kokusunu azaltır ve dağılmasını önler 5.
- Pişirme yöntemi: Karnabaharı fırında veya az yağ kullanarak kızartmak, dağılma riskini azaltır 23. Kızartma sonrası fazla yağı almak için kağıt havlu kullanmak önemlidir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: